۱۳۹۶ جمعه ۳۱ شهريور | Friday 22 September 2017  English         Arabic
بیمارستان سینا
بیمارســتان تخصصی و فوق تخصصی سینــا
1396/06/21 : تاریخ مطلب مزایای استفاده از هویج پخته نسبت به هویج خام

به گزارش روابط عمومی بیمارستان سینا، هویج ارزش تغذیه‌ای بالایی دارد و برخلاف برخی از سبزیجاتی که خوردن آنها به شکل خام مغذی‌تر است، توصیه شده که بهتر است هویج به شکل بخار پز یا آبپز مصرف شود تا بهره تغذیه‌ای بیشتری از آن به بدن برسد.
هویج همچون گوجه فرنگی اگر پخته شود میزان جذب بتاکاروتن (پیش‌ساز ویتامین A) و سایر ریزمغذی ها و آنتی اکسیدان هایش که خواص ضدسرطانی قوی دارند افزایش می یابد و اگر این سبزی را به همراه اندکی روغن، بخارپز یا آب پز کنید میزان جذب ویتامین های محلول در چربی آن، بیشتر هم می شود.
این سبزی تقویت کننده سیستم ایمنی بدن و پیشگیری کننده از بروز حساسیت‌های فصلی است و می تواند از افزایش کلسترول خون بکاهد. همچنین نوشیدن یک لیوان آب هویج به همراه آب پرتقال یا کیوی می تواند تا حدود زیادی نیاز بدن به دریافت ویتامین C را تامین کند و مصرف توامان هویج با ماست، شیر یا بستنی می تواند کلسیم و ویتامین A را به بدن برساند.
هویج قند زیادی دارد و قند آن با سایر سبزی‌ها متفاوت است و در اثر حرارت، نمایه گلایسمی (میزان قند) آن افزایش یافته و در نتیجه افراد مبتلا به دیابت باید به خصوص هویج پخته را در حد متعادل مصرف کنند. لازم است بدانید در هر ۱۰۰ گرم هویج ۴۰ کالری انرژی نهفته است و مصرف روزانه آن سبب اضافه وزن خواهد شد.
هویج حاوی رنگدانه های نارنجی رنگ زیادی است که در اثر مصرف زیاد و طولانی مدت موجب زرد شدن رنگ پوست می شود اما با قطع مصرف آن پوست به حالت عادی باز خواهد گشت. مصرف افراط گونه هویج و آب آن توسط زنان باردار به دلیل دارا بودن ویتامین A زیاد نیز ممکن است ناهنجاری های جنینی را افزایش داده و باعث مسمومیت کبدی شود. ضمن اینکه این سبزی به جهت پتاسیم زیادی که دارد برای مبتلایان به نارسایی کلیه محدودیت مصرف دارد.
گفتنی است، زردک هم نوعی هویج است که میزان قند آن زیادتر از هویج معمولی است و به دلیل داشتن پتاسیم بیشتر، می تواند به دفع سدیم مازاد بدن کمک کرده و تنظیم کننده فشار خون باشد.
در منابع طب سنتی آمده است زردک در مردان توان مقاربت و نعوظ را بالا می برد و زیاد کننده نطفه است. همچنین حکمای طب سنتی گفته اند هویج در مقایسه با سایر سبزیجات به دلیل دارا بودن میزان بیشتر پیش ساز ویتامین  A به تقویت بینایی کمک می کند./ص
منبع: سلامت آنلاین




نظرات :
از طریق فرم زیر نظرات، پیشنهادات و انتقادات خود را برای ما ارسال نمائید.
ساعت و تاریخ : 22:26- 1396/6/31
نام :
پست الکترونیکی :
صفحه شخصی :
توضیحات :
معرفی اساتید و پزشکان
دکتر پازوکی مرضيه - متخصص داخلي، فوق تخصص ریه
جهت مشاهده CV کلیک نمائید
دکتر براتلو علیرضا - متخصص طب اورژانس
جهت مشاهده CV کلیک نمائید
کاربــران

کد ملی :

رمز عبور :

تبلیغات