• تاریخ انتشار : 1403/01/26 - 14:07
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 268
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

اهداء عضو همزمان سه بیمار مرگ مغزی در بیمارستان سینا

­هماهنگ کننده واحد فراهم آوری اعضاء دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت:با اهدای عضو همزمان ۳ بیمار مرگ مغزی در بیمارستان سینا؛ ده بیمار جانی دوباره گرفتند، بافت‌ها و نسوج این جان آفرینان هم حدود ۵۰ نفر رو از معلولیت نجات می‌دهد.

اهدا عضو همزمان سه بیمار مرگ مغزی در بیمارستان سینا

 به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ بیمارستان سینا، خانواده بیماران اهدا کننده عضو از تصمیمی می‌گویند که باعث آرامششان در لحظه تلخ وداع شده است، پدر پسر جوان ۳۷ ساله که در اثر پارگی عروق خونی دچار مرگ مغزی شد، می‌گوید: زمانی که از بیمارستان با من تماس گرفتند و وارد اتاق واحد فراهم آوری اعضا شدم همه چیز را فهمیدم نگذاشتم دکتر حرفی بزند گفتم اول برگه رضایت را بدهید من امضا کنم بعد توضیحات شما را می‌شنوم، چون نمی‌خواهم پسرم بمیرد می‌خواهم پسرم زنده بماند قلبش در تن فرد دیگری ضربان داشته باشد.

همسر خانم ۴۹ ساله مرگ مغزی شده نیز می‌گوید: من با سه فرزندمان با خواهران و برادران مشورت کردم همه به این نتیجه رسیدیم که اهدای اعضای همسرم بهترین کاری است که ما می‌توانیم برای او انجام دهیم که هم عاقبت بخیری او را تضمین کرده باشیم هم کاری را کنیم که خودش دوست داشت، چون همیشه خودش هم در راه خیر قدم بر می‌داشت.

پدر پرستار ۲۷ ساله‌ای که جسم بی جانش را در خدمت سلامت بیماران نیازمند عضو قرار داد، گفت: فرزندم در زمان حیات جز کادر درمان بود با اهدای عضو همچنان درمانگر ماند.

مهمترین دلیل تعلل در رضایت به اهدای عضو امیدواری به بازگشت بیمارشان به زندگی است در حالی که به گفته پزشکان برای بیمار مرگ مغزی بازگشتی در کار نیست.

مسئول اداره پیوند وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می‌گوید: وقتی هماهنگ کننده فراهم آوری اعضا، به خانواده‌های بیمار مرگ مغزی اعلام می‌کند که بیمارشان دچار مرگ مغزی شده است، خانواده‌ها بدانند که این مرگ مصادف با مرگ قطعی است و کسی که مرگ مغزی می‌شود هیچ راهی برای برگشت ندارد.

دکتر دهقانی افزود: اعلام مرگ مغزی بیمار به هیچ وجه به صورت یک مرحله‌ای بررسی نمی‌شود، چهار گروه پزشکی از وزرات بهداشت از جمله پزشک بیهوشی، داخلی، متخصص داخلی اعصاب و جراح اعصاب بیمار را معاینه می‌کنند و حکم تایید مرگ مغزی را می‌دهند و در نهایت پزشک سازمان پزشکی قانونی برای تایید، این فرایند را بررسی می‌کند.

مسئول اداره پیوند وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: خانواده‌های اهدا کننده به گروهی که خبر مرگ مغزی را می‌دهد، اطمینان داشته باشند که معاینات و تاییدیه‌های لازم به درستی صورت گرفته است و برگشتی در کار نیست.

سالانه بیش از ۴ هزار نفر در کشور مرگ مغزی می‌شوند که خانواده هزار نفر راضی به اهدای عضو می‌شوند اکه اگر میزان رضایت به دو هزار نفر افزایش یابد هیچ بیماری به دلیل نرسیدن عضو پیوندی جان خود را از دست نخواهد داد.

سرپرستار اتاق عمل بیمارستان سینا می‌گوید با توجه به ترویج فرهنگ اهدا و فرهنگ سازی اهدای عضو هموطنانی که به علل مختلف نظیر تصادفات، مشکلات مغزی خون ریزی‌های مغزی دچار مرگ مغزی می‌شوند؛ آمار اهدا عضو افزایش دارد و این روند در ماه‌های مبارک رمضان و محرم تعداد اهدا کنندگان بیشتر می‌شود.

به گفته رئیس بیمارستان سینا سرعت رضایت دهی خانواده‌ها در ساعت‌های ابتدایی پس از اعلام خبر مرگ مغزی هم می‌تواند منجر به استفاده از اعضای بیشتری برای پیوند شود.

دکتر محمدتقی طالبیان افزود: اگر رضایت گیری در زمان طلایی انجام شود هر نفر می‌تواند جان و سلامتی ده نفر را نجات دهد، از کبد کلیه قلب گرفته تا قرنیه چشم، پانکراس و روده‌ها و همه‌ی اعضا و احشای قابل استفاده می‌توان برای بیماران نیازمند عضو استفاده کرد.

  • گروه خبری : واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی,رسانه
  • کد خبر : 263302
فاطمه سعادتی
تهیه کننده:

فاطمه سعادتی

ویدئوها