• تاریخ انتشار : 1403/01/04 - 09:09
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 205
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

آیا من می توانم بعد از جراحی های کاهش وزن روزه بگیرم؟

توصیه های متخصص تغذیه بیمارستان سینا به سوالات افرادی که تحت اعمال جراحی کاهش وزن قرار گرفته اند در ایام ماه مبارک رمضان

دکتر راضیه خالویی فرد، متخصص تغذیه بیمارستان سینا در گفت و گویی به پاسخ سوالات مطروحه در خصوص روزه داری در افرادی که تحت عمل جراحی کاهش وزن قرار گرفته پرداخت.

دکتر راضیه خالویی فرد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان سینا، دکتر خالویی فرد، در پاسخ به سوال آیا من می توانم بعد از جراحی های کاهش وزن روزه بگیرم؟ عنوان می کند:

در صورتی که شما هیچ گونه بیماری زمینه ای غیر از چاقی نداشته باشید و همچنین عمل جراحی کاهش وزن خود را بدون عوارض پشت سر گذاشته باشید و قصد روزه گرفتن دارید توصیه می شود فارغ از نوع جراحی ۶ تا ۱۲ ماه از تاریخ عمل روزه داری خود را به تعویق بیاندازید. چون در این زمان در بیشترین سیر کاهش وزن هستید و تحت درمان با داروها و مکمل ها هستید. برخی از افراد همچون افرادی که سابقه دیابت نوع دو با کنترل ضعیف، زخم های گوارشی، رفلاکس های شدید، کمبود های مواد مغذی و سایر بیماری های قبل یا عوارض پس از جراحی های کاهش وزن دارند باید با مراقبت های ویژه ای اعم از دارو و مکمل درمانی حین و بعد از روزه گرفتن حمایت شوند.

متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران در ایام ماه مبارک رمضان به افرادی که تحت عمل جراحی های کاهش وزن قرار گرفتند در راستای اینکه با کمترین عوارض در این ایام مواجه شوند توصیه می کند:

  افطار خود را با یک لیوان آب گرم شروع کنید. پس از آن برای افطار یک وعده غذایی مقوی و سبک استفاده کنید؛ مانند سوپ البته توجه داشته باشید که این غذاها را نباید در حجم بالا و تند تند مصرف کنید.

 در بازه های زمانی بین افطار تا سحر ۲ لیتر آب یا سایر مایعات را مصرف کنید. سبزیجاتی مثل کاهو که حاوری آب فراوان هست در وعده سحر مفیدند.

در طی مدت زمان افطار تا سحر بین ۶۰ تا ۱۰۰ گرم پروتئین مصرف کنید.
در بازه زمانی افطار تا سحر سه وعده غذایی، انتخاب مناسبی برای شماست که شامل افطار و شام و سحری شما است.
دقت کنید از مصرف غذا های چرب، پر ادویه، بسیار شیرین و شور در وعده افطار یا سحر جدا خودداری شود.
مصرف دخانیات در طول مدت روزه داری و به طور کلی بعد از جراحی عوارض جبران ناپذیری را در پی خواهد داشت.
با توجه به تغییرات زمان غذا خوردن در ماه مبارک رمضان و تغییرات نامطلوب در زمان ساعات خواب توصیه می شود،

توجه ویژه ای به بهره مندی از خواب کامل در طول روز شود همچنین حداقل یک ساعت از خوابیدن بلافاصله بعد صرف غذا خودداری شود.

ممکن است حین روزه داری نیاز شما به دارو و مکمل ها افزایش یابد در نتیجه  این مسئله را مورد توجه قرار داده و برای راهنمایی با متخصص تغذیه بالینی خود و جراح  مربوطه در میان بگذارید.

در نهایت توصیه می شود، در صورتی که بعد از جراحی های کاهش وزن اعم از اسلیو یا بای پس قصد روزه داری و بهره مندی از نعمات این ضیافت الهی را دارید حتما با تیم درمان خود (جراح و متخصص تغذیه بالینی) مشورت کرده تا با کمترین عوارض از نعمات این فریضه زیبا بهره مند شوید.

  • گروه خبری : مناسبت های ملی و مذهبی ,گروه علمی تغذیه
  • کد خبر : 262577
فاطمه  صدراپور
تهیه کننده:

فاطمه صدراپور