شماره تماس 02163120
ویژه خیرین و اهداکنندگان
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
 
معرفی و تاریخچه کتابخانه:
 
همزمان با تاسیس بیمارستان سینا با نام مریضخانه دولتی در سال 1251کتابخانه تخصصی بیمارستان سینا فعالیت خود را آغاز نموده و در طی سالیان، محل خدمت به جامعه ی علمی و متخصصین و پژوهشگران بوده است و بسیاری از اساتید و پیشکسوتان علم پزشکی کشور دوره ای از تحصیل و آموزش خود را در این بیمارستان قدیمی گذرانده اند. کتابخانه بیمارستان سینا در گذر زمان در موقعیت های مکانی مختلفی از فضای بیمارستان قرار داشته است و از سال 1399 بنای جدید کتابخانه با مساحت حدود سیصد و شصت متر مربع، جنب ساختمان همایش ها واقع گردیده است. واحد کتابخانه مجموعه ای از یک اتاق فنی، دو سالن مطالعه به تعداد 30 عدد میز مطالعه، 60 عدد صندلی، میز امانت، سایت کامپیوتر با تعداد سه عدد کامپیوتر متصل به شبکه و یک عدد پرینتر، دسترسی به Wifi، مخزن کتابها که مجموعه ای از کتابهای تخصصی لاتین و فارسی مرتبط با بخشها و تخصص های فعال در بیمارستان از جمله جراحی، ارتوپدی، جراحی مغز و اعصاب، اورولوژی، رادیولوژی، داخلی، بیهوشی و... می باشد و به صورت سیستم باز اداره می گردد و رده بندی کتب بر اساس رده بندی کتابخانه ملی پزشکی آمریکا NLM می باشد. قفسه کتب رفرنس در سالن مطالعه قرار دارد. سالن مربوط به کمد کیفها و وسایل مراجعین در قسمت ورودی کتابخانه قرار گرفته است.
 
معرفی  بخش های کتابخانه:
 
فضای کل کتابخانه در حدود360 مترمربع است. این فضا جهت ارائه خدمات کتابخانه‌ای در چندین بخش تجهیز شده است: 
1- بخش سفارشات و فراهم آوری: شناسایی نیازهای اطلاعاتی (کتاب فارسی و لاتین، کتاب‌های الکترونیکی و منابع علمی)؛ مراجعه به نمایشگاه و فروشگاه‌ها و ناشران کتب پزشکی و پرستاری و تهیه منابع فارسی و لاتین؛ بهینه‌سازی و ارزیابی کمی و کیفی منابع اطلاعاتی موجود در کتابخانه، از جمله وظایف این بخش می‌باشد.
 
2- بخش سازماندهی (رده‌ بندی و آماده‌سازی): اصلی‌ترین وظیفه این بخش ثبت کتاب‌ها و منابع اطلاعاتی خریداری‌شده؛ رده‌ بندی و آماده‌سازی، با استفاده از روش‌های استاندارد بین‌المللی سازماندهی (NLM = رده بندی کتابخانه ملی پزشکی آمریکا)، به‌منظور تسهیل در بازیابی منابع؛ اطلاع‌رسانی تازه‌های منابع تهیه‌شده از طریق کاتالوگ‌های چاپی و الکترونیکی؛ و همچنین روزآمدسازی و غنی نگه ‌داشتن مجموعه کتابخانه و ارائه راهکارهایی برای تهیه منابع با اطلاع از وضعیت موجود و منطبق بر نیازسنجی است.
 
3-  بخش مرجع: شامل کتب مرجع مرتبط با بخش های تخصصی فعال در بیمارستان می باشد. لازم به ذکر است کتب مرجع جهت دسترسی مراجعین در زمان ضرورت در سالن مطالعه قرار گرفته است. 
 
4- بخش خدمات امانت: ارائه کلیه خدمات مربوط به عضویت، امانت، بازگشت، رزرو و تمدید منابع و تسویه حساب در این قسمت انجام می‌شود.
 
5- بخش جستجوی رایانه‌ای: در این بخش با فراهم بودن سه میز کامپیوتر و یک دستگاه پرینتر امکان جستجو در منابع کتابخانه، پایگاه‌های اطلاعاتی و یا اتصال به شبکه جهانی اینترنت، مراجعین به جدیدترین و روزآمدترین اطلاعات دسترسی داشته و در صورت نیاز، می‌توانند منابع یافت شده را دریافت،‌ ذخیره و یا چاپ ‌نمایند.
 
6- بخش پایان نامه و منابع دیداری- شنیداری: در این بخش پایان نامه های تخصصی فارغ اتحصیلان در تخصص های مختلف که مرتبط با تخصص های فعال در بیمارستان بوده و تمایل به اهدای یک نسخه از پایان نامه خود را به واحد کتابخانه داشته اند جهت استفاده مراجعین نگهداری می گردد. در حال حاضر 65 عنوان پایان‌نامه که در موضوعات مختلف مرتبط با تخصص های فعال در بیمارستان نگارش شده‌ است، قابل ‌دسترسی می‌باشد. و نیز در این بخش  مجموعه CDهای آموزشی مرتبط  با موضوعات تخصصی فعال در بیمارستان  تهیه و گردآوری شده است.
 
7- بخش نشریات: مجلات و مقاله ها از طریق پایگاه های اطلاعاتی که امکان دسترسی و سرچ برای مراجعین از طریق دانشگاه علوم پزشکی تهران – کتابخانه مرکزی ایجاد گردیده به صورت آنلاین قابل بازیابی، ذخیره و پرینت می باشد.
 
8- بخش مخزن: در مخزن کتابها منابع چاپی نگهداری می‌شود و به صورت مخزن باز با نظارت مسئول کتابخانه و راهنمایی مراجعه کننده و متقاضی اداره می گردد و کتابها بر اساس نظام رده بندی کتابخانه ملی پزشکی آمریکا ( NLM ) داخل قفسه کتابها قرار گرفته است. لازم به ذکر است وجین کتب، توسط سرپرست کتابخانه و زیر نظر معاون آموزشی بیمارستان و با همکاری کتابخانه مرکزی انجام می گردد.
 
9- سالن کمد کیف ها و وسایل شخصی مراجعه کنندگان: این کمدها به همراه کلید زیر نظرسرپرست کتابخانه به مراجعین تحویل می گردد.
 
10- سالن مطالعه:  دو سالن مطالعه مجزا که یکی از سالن ها تحت عنوان سالن مطالعه که به بیست عدد میز مطالعه دو طرفه و چهل صندلی و سه میز کامپیوتر و سه دستگاه کامپیوتر که به شبکه اینترنت متصل می باشد و یک دستگاه پرینتر و  WiFi مجهز می باشد و یکی از سالن ها تحت عنوان سالن کنفرانس که به ده عدد میز مطالعه دوطرفه و بیست صندلی مجهز می باشد.
 
 

مسیرهای دسترسی به بیمارستان

راه آهن
مترو
اتوبوس
تاکسی
فرودگاه
پایانه های برون شهری
راه آهن
راه آهن

مراجعه کنندگان عزیز؛ که از خطوط ریلی و راه آهن برای رسیدن به تهران استفاده می کنند، می بایست پس از پیاده شدن در ایستگاه راه آهن تهران از مسیر به شرح ذیل به وسیله اتوبوس، تاکسی یا به صورت پیاده به بیمارستان سینا دسترسی پیدا کنند:

اتوبوس :  ایستگاه راه آهن تهران – میدان راه آهن – خط 17 اتوبوس BRT به سمت میدان امام خمینی – میدان حسن آباد

مترو: خط 3 ( آزادگان به سمت قائم) مقصد ایستگاه حسن آباد

 

 

مترو
مترو

  مراجعین گرامی می توانند از نزدیک ترین ایستگاه های مترو به بیمارستان سینا که شامل ایستگاه های امام خمینی (ره)  ( خط 2 و خط 1 ) و حسن آباد ( خط 2) برای دسترسی به این مرکز استفاده کنند.

  مسافت مترو امام خمینی (ره) تا بیمارستان سینا 820 متر (10 دقیقه پیاده روی) 

  مسافت مترو حسن آباد تا بیمارستان سینا 310 متر (3 دقیقه پیاده روی) 

اتوبوس
اتوبوس

 مراجعه کنندگان گرامی، نزدیکترین پایانه اتوبوسرانی به بیمارستان سینا پایانه شهید فیاض بخش می باشد، که مسافت این پایانه تا بیمارستان  330 متر و 3 دقیقه پیاده روی است. این پایانه از ایستگاه های زیر برخوردار است.

 

 

1. ایستگاه اتوبوس فیاض بخش - مالک اشتر - کد 127 - غرب به شرق

2. ایستگاه اتوبوس فیاض بخش - جوادیه - کد 139 - شرق به غرب

3. ایستگاه اتوبوس فیاض بخش - سهروردی - کد 135 - شرق به غرب

4. ایستگاه اتوبوس فیاض بخش-انقلاب - کد 131 - شرق به غرب

5. ایستگاه اتوبوس فیاض بخش- فردوس - کد 129 - شرق به غرب

6. ایستگاه اتوبوس فیاض بخش - شهید فتحی - کد 137 - شرق به غرب

7. ایستگاه اتوبوس فیاض بخش - رباط کریم - کد 138 - شرق به غرب

8. ایستگاه اتوبوس فیاض بخش - نازی آباد - کد 132 - شرق به غرب

9. ایستگاه اتوبوس فیاض بخش - خانی آباد - کد 133 - شرق به غرب

10. ایستگاه اتوبوس فیاض بخش - وصال - کد 134 - شرق به غرب

11. ایستگاه اتوبوس پایانه فیاض بخش- استاد - کد 125 - غرب به شرق

12. ایستگاه اتوبوس فیاض بخش -مترو صادقیه - کد 128 - غرب به شرق

13. ایستگاه اتوبوس فیاض بخش - قصر دشت - کد 126 - غرب به شرق

14. ایستگاه اتوبوس قورخانه (فیاض بخش) - کد 156 - جنوب به شمال

15. ایستگاه اتوبوس فیاض بخش- شمشیری - کد 136 - شرق به غرب

16. ایستگاه اتوبوس فیاض بخش-آزادی - کد 130 - شرق به غرب

 

همچنین مراجعه کنندگان می توانند از خطوط اتوبوسرانی زیر برای دسترسی به بیمارستان سینا استفاده نمایند:

خط 7- پایانه معین به سمت ایستگاه امام خمینی (ره)

خط 7- پایانه تجریش به سمت ایستگاه امام خمینی (ره) 

تاکسی
تاکسی

مسیرهای دسترسی با تاکسی به بیمارستان سینا از پایانه های برون شهری:

 

ترمینال جنوب: ایستگاه تاکسی پایانه جنوب – اتوبان بخارایی – میدان محمدیه – خیابان خیام – خیابان امام خمینی (ره) نرسیده به میدان حسن آباد – بیمارستان سینا

ترمینال غرب: ایستگاه تاکسی پایانه غرب – میدان آزادی – خیابان آزادی – خیابان جمهوری – خیابان حافظ – میدان حسن آباد – بیمارستان سینا

ترمینال شرق: خیابان دماوند به سمت خیابان انقلاب – میدان امام حسین (ع) – خیابان پل چوبی – خیابان بهارستان- خیابان امیر کبیر- میدان امام خمینی (ره) – خیابان امام خمینی (ره) نرسیده به میدان حسن آباد – بیمارستان سینا

ترمینال بیهقی (آرژانتین): میدان آرژانتین – بزرگراه مدرس جنوب - خیابان مفتح جنوبی – خیابان سعدی شمالی – میدان امام خمینی (ره) – خیابان امام خمینی (ره ) نرسیده به میدان حسن آباد – بیمارستان سینا

 

مسیرهای دسترسی با تاکسی به بیمارستان از فرودگاه ها:

فرودگاه بین المللی مهرآباد: برگراه مخصوص – میدان آزادی – میدان انقلاب – خیابان جمهوری – خیابان حافظ – خیابان سخایی – میدان امام خمینی (ره) – خیابان امام خمینی (ره) نرسیده به میدان حسن آباد- بیمارستان سینا

 

فرودگاه
فرودگاه

مراجعانی که از طریق هواپیما وارد تهران می شوند می توانند از مسیرهای زیر به بیمارستان سینا دسترسی پیدا کنند:

فرودگاه بین المللی امام خمینی: 

دسترسی از طرق مترو: خط 1 به طرف تجریش، مقصد ایستگاه امام خمینی (ره)  

دسترسی از طریق تاکسی: مسافت فرودگاه امام خمینی (ره) تا بیمارستان سینا 52000 متر با تاکسی 55 دقیقه 

  فرودگاه بین المللی مهرآباد: 

دسترسی از طریق مترو: خط 4 به طرف شهید کلاهدوز، تعویض خط در ایستگاه شادمان، خط 2 به طرف فرهنگسرا، مقصد ایستگاه حسن آباد

دسترسی از طریق تاکسی:  مسافت فرودگاه مهرآباد تا بیمارستان سینا 12000 متر با تاکسی 30 دقیقه 

 

پایانه های برون شهری
پایانه های برون شهری

مراجعه کنندگان محترم که به وسیله اتوبوس وارد پایانه های شهر تهران می شوند، می بایست از مسیرهای زیر به این بیمارستان سینا مراجعه داشته باشند.

ترمینال جنوب: ایستگاه تاکسی پایانه جنوب – اتوبان بخارایی – میدان محمدیه – خیابان خیام – خیابان امام خمینی (ره) نرسیده به میدان حسن آباد – بیمارستان سینا

ترمینال غرب: ایستگاه تاکسی پایانه غرب – میدان آزادی – خیابان آزادی – خیابان جمهوری – خیابان حافظ – میدان حسن آباد – بیمارستان سینا

ترمینال شرق: خیابان دماوند به سمت خیابان انقلاب – میدان امام حسین (ع) – خیابان پل چوبی – خیابان بهارستان- خیابان امیر کبیر- میدان امام خمینی (ره) – خیابان امام خمینی (ره) نرسیده به میدان حسن آباد – بیمارستان سینا

ترمینال بیهقی (آرژانتین): میدان آرژانتین – بزرگراه مدرس جنوب - خیابان مفتح جنوبی – خیابان سعدی شمالی – میدان امام خمینی (ره) – خیابان امام خمینی (ره ) نرسیده به میدان حسن آباد – بیمارستان سینا

 

 

 

تنظیمات پس زمینه