نوبت دهی
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1404/08/28 - 12:34
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 123
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

به مناسبت هفته آگاهی از مقاومت میکروبی

تأکید بر مصرف مسئولانه آنتی‌بیوتیک در هفته جهانی آگاهی از مقاومت میکروبی

هم‌زمان با هفته جهانی آگاهی از مقاومت میکروبی با شعار «اقدام کن؛ از امروز محافظت کن؛ آینده را تضمین کن»، دکتر مهناز منتظری، دانشیار بیماری های عفونی و فلوشیپ کنترل عفونت بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تهران، بر ضرورت مصرف منطقی آنتی‌بیوتیک و نقش آن در پیشگیری از بحران جهانی مقاومت دارویی تأکید شد.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان سینا، دانشگاه علوم پزشکی تهران، به مناسبت هفته از مقاومت میکروبی، دکتر مهناز منتظری، دانشیار بیماری‌های عفونی و فلوشیپ کنترل بیمارستانی، با تشریح عوامل مختلف این بیماری جهانی، بر اساس تشخیص فوری و ویروس‌ها در مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها بیشتر کرد.

وی با اشاره به هدف امسال این هفته گفت: «هر تصمیم‌بیوتیک یک مسئولیت است و تصمیم درست امروز در مصرف و مصرف این داروها، باعث حفظ اثربخشی آنها برای آینده خواهد شد. مصرف نادرست، ما را به سمت جهانی بدون درمان سوق می‌دهد.»

دکتر منتظری افزود: «مقاومت میکروبی یک خطر واقعی است؛ هر باری که بدون نیاز به مصرف یا مصرف می‌شود، میکروب‌ها مقاوم‌تر می‌گردند. میکروب‌ها با تغییرات ژنتیکی در برابر داروهایی که پیش‌تر آن‌ها را کنترل می‌کنند یا از بین می‌برند، مقاومت ایجاد می‌کنند و این ژن‌های مقاوم را به نسل‌های بعدی منتقل می‌کنند.»

او نقطه اصلی بروز مقاومت میکروبی را چنین برشمرد:

            • مصرف بی‌رویه، نادرست و خودسرانه آنتی‌بیوتیک

            • استفاده از آنتی بیوتیک در بیماری های ویروسی مانند سرماخوردگی، آنفلوآنزا و گیاهان دارویی

            • قطع دوره درمان پیش از تکمیل

            • تجویز آنتی بیوتیک در بیمارستان بدون انجام فعالیت و ضدبیوگرام

            • رعایت نکردن اصول کنترل و بهداشت دست

            • مصرف نامناسب آنتی بیوتیک در دام و طیور

وی پیامدهای مصرف نادرست آنتی‌بیوتیک را شامل افزایش مرگ‌ومیر ناشی از آسیب‌ها، طولانی‌تر شدن مدت بستری، افزایش هزینه‌های درمانی و محدود کردن گزینه‌های درمانی دانست و هشدار داد:

دکتر منتظری با حفظ بر این نظر از مقاومت میکروبی نیازمند حرفه‌ای همه اعضای تیم سلامت است، بررسیان کرد: «با رعایت اصول منطقی، هر یک از ما می‌توانیم در اثربخشی داروها برای سهمیه‌ای که داشته باشیم.»

 

 

  • کد خبر : 310612
فاطمه  صدراپور
تهیه کننده:

فاطمه صدراپور

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید
تنظیمات پس زمینه