نوبت دهی
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1404/05/19 - 10:48
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 62
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

راھنمای رژیم غذایی در مددجویان قلبی

  • توصیه ھای لازم برای مبتلایان به بیماری-ھای قلبی و عروقی:

  • فشارخون خود را کنترل کنید: فشارخون بالا باعث افزایش بیشتر فعالیت قلـب می شود و روند گرفتگی رگها را تسریع می کند. برای کنترل فشارخون، استفاده از رژیم غذایی مناسب و کنتـرل وزن ضروری است.
  • وزن خود را کنترل کنید: چاقی عامل مهمی برای افزایش فشارخون است. یکی از بهترین روش ها برای کاهش عوارض بیماریهای قلبی و دیابت، کم کردن وزن و رساندن آن به وزن ایده آل است، که این کار با گرفتن رژیم اصولی و صحـیـح، زیر نظر متخصص همراه با تحرک بدنی مناسب، می تواند انجام شود. وزن ایده آل، به صورت شاخص توده ی بدنیِ زیر 25تعریف می گـردد: (که از فرمول زیر بدست می آید)وزن به کیلوگرم قد * قد ( به متر)
  • چربی(کلسترول)خون خود را کاهش دهید: کلسترول نوعی چربی است که در ایجاد گرفتگی رگ ها نـقـش دارد. کلسترول دو نوع است: کلسترول بد یا LDLو کلسترول خوب یا ،HDL باید غلظت LDLرا در خون پایین آورد و بر عکس غلظت HDLرا بـالا برد.
  • برای این کار، استفاده از یک برنامه ی غذایی مناسب، کـاهـش وزن، ورزش مناسب با توجه به شرایط بیماری شما و نکـشـیـدن سیگار و استفاده از روغن مایع گیاهی مانند کولزا و کانولا بسـیـار کمک کننده است
  • برای کمک به کاهش سطح کلسترول ،LDLروزانه 2تا 3گرم، از محصولات گیاهی غنی شده (انواع ویژه مارگارین، شیر، ماست و غلات صبحانه) استفاده کنید. 
  • سیگار نکشید، استعمال دخانیات باعث افزایش ضربان قلب و در نتیجه افزایش کار قلب می شود.
  • همچنین سیگار باعث غلیظ شدن خون شده و احتمال لخته را بیشتر می کند.
  • توجه: انجام فعالیتهای بدنی باید حتماً با مشورت پزشک و با توجه به وضعیت بیماری قلبی شما باشد.
  • توصیه های مهم غذایی:
  • قبل از انجام هر فعالیت بدنی حتماً یک میان وعده ی سبک میل کنید.
  • در روز 6-5وعده ی کوچک غذایی مصرف کنید، یعنی تعداد وعده های غذایی مصرفی شما زیاد و حجم آن کم باشد(. در هر شبانه روز 3 وعده غذای اصلی و 2-3میان وعده میل کنید). مصرف موادغذایی نفاخ باید محدود شود مانند: کلم، گل کلم و هر غذایی که با خوردن آن احساس نفخ می کنید. 
  • میزان نمک باید محدود شود:
  • سدیم (ماده تشکیل دهنده نمک) بطور طبیعی در مواد غذایی مانند: شیر، پنیر، تخم مرغ، گوشت قرمز، مرغ و غیره وجود دارد و
  • امصرف این مواد، مقداری سدیم وارد بدن می شود.
  • بنابراین از مصرف غذاهای پرنمک مانند انواع سس های آماده مثل: سس گوجه فرنگی، سس مایونز، سس فلفل و ...، انواع شورها مانند: خیارشور، زیتون، غذاهای کنسرو شده و حاضری و سوسیس و کالباس خودداری کنید.
  • سر سفره نمکدان نگذارید و از اضافه کردن نمک به غذاهای آماده خودداری کنید.
  • در ترکیب بسیاری از داروها سدیم وجود دارد، بنابراین هرگاه به هر دلیلی داروی جدیدی برای شما تجویز می شود، حتماً با پزشک متخصص در مورد مصرف آن، به دلیل فشار خون یا ناراحتی قلبی خود مشورت کنید.
  • کنترل چربی خون: برای کنترل چربی خون غذاهای چرب و سرخ شده مصرف نکنید.
  • غذاهای شما باید آب پز یا کبابی باشد.
  • کمتر از هفت تخم مرغ در هفته مصرف کنید.
  • از مصرف روغن های جامد، کره، خامه، دنبه، روغن حیوانی بپرهیزید. 
  • روغن های مایع را به مقدار کم میل کنید.
  • شیر، ماست و لبنیات کم چرب مصرف کنید.
  • مرغ و ماهی را کاملاً بدون پوست میل کنید.
  • اگر گوشت قرمز (مانند: گوشت گاو، خوک، گوساله و بره) مصرف میکنید، بیش از 350گرم در هفته مصرف نکنید و هنگام مصرف کاملاً چربی های آن را جدا کنید.
  • مغز، دل و جگر، کله و پاچه، لبنیات پر چرب، بستنی، زرده تخم مرغ، سوسیس وکالباس، غذاهای کنسرو شده، سس های چرب، شیرینـی، قند، شکر، مربا، عسل، نوشابه، بستنی، شربت، نبات، کیک های خامه دار و غذاهای حاضری میل نکنید.
  • روغن زیتون برای شما مفید است، به شرط آن که خالص باشد و با سایر روغن ها مخلوط نشده باشد. البته دقت کنید که در مصرف آن زیـاده روی نکنید. در ضمن روغن زیتون و روغن مایع معمولی نباید هنگام طبـخ حرارت زیادی ببینند.
  • حبوبات مانند نخود، عدس، انواع لوبیا و غیره برای شما مفید اسـت، در حد معمول می توانید میل کنید، البته حتماً قبل از مصرف حداقـل 2ساعت آن را در آب خیسانده و پس از ریختن آب، آن را کاملاً پخته سپس میل کنید.
  • میوه ها و سبزیجات:
  • میوه ها برای شما مفید است به شرط اینکه تعداد آن محدود به -3 2عدد در 24ساعت باشد و حتی الامکان با پوست میل شود.
  • سبزیجات خام، پخته و سالاد بدون سس به مقدار فراوان میل کنید. 
  • مصرف مـوادغـذایـی نشـاسـتـه ای مـانـنـد بـرنـج، نـان، سیب زمینی، ذرت و غیره باید محدود باشد، بهتر است جهت اطلاع از مقدار مصرف آن، با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.
  • حتی الامکان از نان های سبوسدار مانند نان سنگک استـفـاده کنید.
  • مصرف خشکبار مانند انجیرخشک، توت خشک، خـرمـای خشـک، کشمش نیز باید محدود شود، مقدار آن را با نظر کارشناس تغذیه ی خود تنظیم کنید
  • برای جلوگیری از افت قندخون، میان وعده هایی مانند 1عـدد میوه یا 1لیوان شیر یا 2عدد بیسکویت ساقه طلایی یـا چـای همراه با 2-3عدد کشمش یا 1لقمه نان و پنیر میل کنید
  • نکات مهم:

  • با خوردن وعده های اصلی و میان وعده ها در ساعت مشخص می توانید از افت قند خون جلوگیری کنید، تا مجبور به مصـرف آب قند، شربت و مانند این ها نشوید.
  • سعی کنید از تمام گروه های غذایی در هر وعده مصرف کنید. بطور مثال مواد نشاسته ای، سبزی ها، لبنیات و موادپروتئینـی (مرغ و ماهی) در یک وعده ی غذایی گنجانده شود.
  • از مواد غذایی متنوع به خصوص از انواع متنوع سـبـزیـجـات استفاده کنید تا تمامی مواد معدنی و ویتامین ها به مقدار کافی به بدنتان برسد.
  • جهت اطلاع از مقدار مصرف دقیق مواد غذایی بهتر است با یـک مشاور تغذیه مشورت نمائید.
  • در مجموع استفاده از یک رژیم غذایی سالم که برای هـمـه ی افراد خانواده توصیه می شود، به همراه نکشیدن سیگار، فعالیت بدنی مناسب و مصرف به موقع داروهای تجویز شده می تـوانـد بیماری شما را کنترل کند
  • کد خبر : 302634
کلمات کلیدی
فاطمه  صدراپور
تهیه کننده:

فاطمه صدراپور

فایل ها

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید
تنظیمات پس زمینه